Gå til hovedinnholdet.

Ditt lokale USHT

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Troms

Besøksadresse:

Skippergata 35-39, 1. etg

Postadresse:

Tromsø kommune

USHT Troms

Postboks 6900

9299 Tromsø

E-postadresse: usht@tromso.kommune.no
Telefon: 971 24 016
Kontaktperson USHT: mona.pedersen@tromso.kommune.no
Hjemmeside vertskommunen: https://tromso.kommune.no/

Om oss

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Troms (USHT Troms) er utviklingssenter for 21 kommuner i Troms fylke. Vår vertskommune er Tromsø kommune. Tromsø ligger på 69 grader nord og har ca. 78.000 innbyggere. Det er dermed den niende største kommunen i Norge og den største kommunen Troms. USHT Troms er knyttet til staben i avdeling for helse og omsorg. Vårt kontor er i Skippergata 35-39 (1. etg) rett i nærheten av Tromsøbrua. 

Det er lange avstander mellom kommunesentrene i Troms og flere av våre arrangementer gjennomføres derfor digitalt etter ønske fra kommunene vi samarbeider med. 

Våre satsingsområder

Vi mottar årlig et oppdrag med satsingsområder fra Helsedirektoratet. Utviklingssenteret skal i 2025 ta utgangspunkt i kommunenes faktiske behov, i tillegg til å spre nye nasjonale, regionale og lokale satsningsområder ved å benytte anerkjente metoder og verktøy for kunnskapsbasert praksis. 

De nasjonale satsingsområdene for 2025 er:

Helseteknologiordningen skal ses i sammenheng med alle satsingsområdene. I tillegg til oppgavene som skal gjennomføres med driftstilskuddet, oppfordrer Helsedirektoratet utviklingssentrene til å påta seg rollen som leverandør for de nasjonale satsingene på ABC-opplæring. Vi har derfor skrevet en leverandøravtale med Aldring og helse om å tilby fagseminarer i ABC-opplæringen for kommunene i vårt nærområde.

Ansatte

Våre samarbeidspartnere

Vi samarbeider med flere ulike aktører, blant annet andre utviklingssentre rundt i landet, Senter for omsorgsforskning Nord, Statsforvalteren i Troms og Finnmark, Nasjonalt senter for Aldring og helse, KS, UNN, UiT Norges arktiske universitet, Helsefellesskapet i Troms og Ofoten samt andre aktører innen både kommunehelsetjenesten, spesialisthelsetjenesten og lokalt næringsliv. 

Om utviklingssenter

Utviklingssentre for sykehjem og hjemmetjenester er en nasjonal satsing og et av virkemidlene for å realisere målene i Meld. St. 29 (2012-2013) Morgendagens omsorg, Meld. St. 26 (2014-2015) Fremtidens primærhelsetjeneste – nærhet og helhet og Meld. St. 15 (2017-2018) Leve hele livet - En kvalitetsreform for eldre. Vi skal bidra til å styrke kvaliteten i helse- og omsorgstjenestene gjennom fag- og kompetanseutvikling og spredning av ny kunnskap, nye løsninger og nasjonale føringer. Hvert utviklingssenter skal være en ressurs i sitt fylke og fremme samarbeid med alle kommunene i sitt fylke gjennom å bidra til fag- og tjenesteutvikling og tilby deltakelse i ulike aktiviteter.

Målgruppene til det enkelte utviklingssenter er ledere og andre ansatte i de kommunale helse- og omsorgstjenestene i eget fylke. Utviklingssentrene skal ha et bredt faglig perspektiv og inkludere tjenester til alle pasient- og brukergrupper, inkludert personer med somatiske og psykiske sykdommer, rusavhengighet, utviklingshemming og omsorg ved livets slutt.

Én kommune i hvert fylke er vertskommune for et utviklingssenter. Vertskommunen skal bidra med medfinansiering av utviklingssenteret og er medansvarlig for utviklingssenterets måloppnåelse. Totalt er det 21 utviklingssentre i landet, og ett av dem har et særskilt ansvar for oppfølging av kommunale helse- og omsorgstjenester til den samiske befolkningen i Finnmark.

Tilgjengelighet og universell utforming

Vi arbeider aktivt for å tilrettelegge alt innhold med universell utforming. Dersom du oppdager innhold på vårt nettsted som ikke er universelt utformet, vil vi gjerne at du tar kontakt med oss slik at vi får mulighet til å forbedre dette.

Klikk her for å gi oss en tilbakemelding om tilgjengelighet og universell utforming.