- Agder (Vest)
- Agder (Øst)
- Akershus
- Buskerud
- Finnmark
- Finnmark (samisk)
- Helse Fonna
- Innlandet (Hedmark)
- Innlandet (Oppland)
- Møre og Romsdal
- Nordland
- Oslo
- Rogaland
- Telemark
- Troms
- Aktiviteter
- Prosjekter
- Forskning
- Presentasjoner
- Arkiv
- Trøndelag (Nord)
- Trøndelag (Sør)
- Vestfold
- Vestland (Hordaland)
- Vestland (Sogn og Fjordane)
- Østfold
Pågående
Samtaler om livskvalitet og døden kan være utfordrende for både pasienter og helsepersonell. Mange pasienter ønsker å diskutere disse viktige temaene, men helsepersonell føler ofte at de mangler den nødvendige kompetansen, noe som hindrer dem i å ta initiativ til slike samtaler. For å adressere dette, har USHT Troms fokus på kompetanseheving innen palliasjon. Gjennom simulering og praktiske øvelser ønsker vi å styrke helsepersonells trygghet og ferdigheter, slik at pasienter med livstruende diagnoser kan oppnå best mulig livskvalitet
I en tid hvor helsesektoren står ovenfor store utfordringer med mangel på helsepersonell og ressurser, er VR en av morgendagens løsninger. Effektive opplæringsmetoder og læringsverktøy plassert ute i tjenestene vil raskt sikre at ansatte i helsetjenesten har grunnleggende kompetanse. Virtual Reality (VR) er et effektivt læringsverktøy som hever kompetansen i helsesektoren. Kompetente medarbeidere øker pasientsikkerheten, noe som igjen er avgjørende for å sikre forsvarlig drift.
USHT har inngått avtale med helse- og omsorgsledere i 20 kommuner i Troms og Finnmark for gjennomføring av KlinObsKommune. Kommunene har videre tatt stilling til egen deltakelse og tidsforløp i programperioden gjennom utarbeidelse av mandat.
Avsluttet
Prosjektet benyttet det nettbaserte læringsprogrammet «Aktivitet og mestring – et læringsprogram i hverdagsrehabilitering og velferdsteknologi» til kompetansebygging innen rehabilitering / habilitering i Troms.
USHT Troms har etablert et nettverk for kommunene i tidligere Troms fylke. I nettverket vil vi bistå kommunene med implementeringen av den nye demensplanen, og erfaringsdeling mellom kommunene vil vektlegges. Nettverket vil bestå av både digitale og fysiske samlinger samt webinarer og vil vare ut 2023.
Vi vil teste ut hvilken effekt det gir å ha ansatt en farmasøyt som jobber klinisk i hjemmebasert omsorg i Tromsø kommune.
Prosjektets mål er å fremme økt fokus og trening på gjennomføring av forhåndssamtaler.
Via ulike tiltak vil vi øke kulturforståelse og kunnskap hos helsepersonell som skal yte helse- og omsorgtjenester til personer med samisk kultur og bakgrunn.